~REFLEKSI 6~

Posted in Uncategorized on March 30, 2011 by nurul

hari  ini Dr.Rosseni telah menerangkan lebih lanjut

tentang projekvideo berkumpulan yang telah diberikan..

pada hari ini juga, Dr Rosseni telah menerangkan

assignment yang seterusnya kita diminta untuk membuat

sebarang poster, kulit buku, pamplet atau ape2 sahaja

yang dibuat ketika program2 dijalankan..

Dr. Rosseni juga telah memberi sedikit link untuk membantu

dalam m’laksanakan tugasan tersebut

 

1) http://vandelaydesign.com/blog/design/photo-editing-tutorials/
2) http://psd.tutsplus.com/category/tutorials/tools-tips/?tag=basix
3) http://tutorialoutpost.com/tutorials/photoshop/photo-editing
4) http://thedesignmag.com/38-photoshop-photo-editing-tutorials.html
5) http://www.hongkiat.com/blog/30-nicest-photoshop-photo-effects-part-ii/
6) http://smashinghub.com/photoshop-photo-editing-tutorials.htm
7) http://www.hongkiat.com/blog/41-nicest-photoshop-photo-effects-photoshop-tutorials/

REFLEKSI 5

Posted in Uncategorized on March 22, 2011 by nurul

Dalam minggu ke-8, kami telah diterangkan bagaimana proses dalam membuat video secara berkumpulan…check it out..kalo nak info, saye link kn ke note yg telah diberikan oleh Dr. Rosseni…

analysis form for multimedia project…dan ini juga…contoh laporan perancangan awal projek video production

di sini, serba sedikit ilmu utk membuat video kita dap0at…hope, kerja berkumpulan tersebut dapat berjalan dengan lancar

 

REFLEKSI 4

Posted in GE2153 on March 22, 2011 by nurul

Pada minggu ke 6, Dr. Rosseni telah men’download’ nota utk minggu tersebut..

klik sini jika anda perlukan link tersebut…..camera shots for video production – IT development…kalau nak info lebih banyak, boleh klik dkt bhg…Basic and post-photography_slide

Dalam nota ini, kita dapat lihat, banyak jenis shot yg boleh kite buat semasa menangkap gambar…antara yang agak menarik yg boleh kita buat ialah mcm kt bawah ni…

Extreme Wide Shot

Medium Close Up



Over The Shoulder Shot

Noddy Shot

Weather Shot

bnyk lagi sebenarnya cara-cara dalam menangkap gambar yg cantik..tp, yang ni la agak menarik..dan yg paling saye suke ialah weather shot…nice~

REFLEKSI 3

Posted in GE2153 on February 7, 2011 by nurul

 

 

mula2, mohon maap kpd Dr Rosseni krn saya x dpt ke tsik cempaka spt yg d’tugaskan….he2…

ok, w/pon x dpt ke tasik cempaka, saya telah mengambil sedikit koleksi gambar ketika Karnival Anak Johor IPTA berlangsung

Karnival Sukan Anak Johor yang diadakan di ukm sendiri merupakan karnival sukan yang telah melibatkan pelajar-pelajar dari 9 ipt iaitu um, uum, usm, upm, umt, utm, linton kolej, upsi dan juga ukm

gambar2 ini telah diambil semasa karnival berlangsung…

dan ia juga t’selit s’dkit unsur landskap d situ…he2…take a look!



 

 

p/s:kalo ade t’rase x bley tgk, wat2 x nmpk jela ye….

REFLEKSI 2

Posted in GE2153 on February 7, 2011 by nurul

WORDPRESS??

mula2 dengar…piki…emm, mcm pnh dgr je dulu….

ahhh…ak ni, sume nak pernah dengar kn…he2

hakikatnya, xtau pon ape bende 2…

sedih annn….

ok, saya tau ape itu blogspot….tp, bila cakap wordpress, saya da fening…ana fening la..

tp, ble dengar ramai yang cakap wordpress ni ala2 blogspot, ana da rasa lega ckit la…

suppose, as a student, we hv 2 know all about technology, right??

but, not all la…we’re not a multimedia student 2 learn everything about technology…

but at least, we know what are the femes thing right now….

as a future teacher, kita kena la juga kn ikut p’kembangan teknologi...

kita x nak la bila, pelajar kita tanya nanti, kita xtau plak ape ini ape itu….

contohnya, macam wordpress ni….

b’untung la kita, Dr. Rosseni ajar kn….he2…tq, Dr…

kalau x, mana tau bila kita da mengajar nanti, wordpress plak femes m’gantikan blogspot ke, facebook ke kn….tp kn, boleh jadi ke??ha2

time 2 saya duk tercengang jela…kalau saya tak belajar…mcm ni….

kalau ternganga comel macm ni xpela...

 

x pon mcm ni, ok lagi la…

tp jangan mcm ni sudah…..takuttttt…

nanti student kita plak lebih advance drpd kite kn….ape cer??

ok, 2 ayat2 di atas baru mukadimah…he2

yang sebenarnya, saya nak ceritakan a short story s’panjang saya mengarang dalam wordpress ni…

sangat susah, u know….fuhhh, my 1st impression da negative ni, macam mana ni…

tp, xpe…slow2, kita belajar….kawan2 kn ada, Dr Rosseni kan ada…

ape gune kn….tanya la…krn i2 la sahaja cara untuk kita belajar, selain m’mohon p’tolongan daripada Allah….he2

tak tanya sesat jalan…

tapi kn, saya rase, wordpress sangat interesting bila kita da lama jd p’huninya….

biase la kn, mula2, mst ade prasaan give up…tp, lumrah la kn, bila something yang baru kita belajar, kita x tau mcm mana selok belok benda 2…

tp, bila da lama2, mst akan gian jugak….macam facebook..

tp, gian wordpress lagi bgs drpd gian facebook ok….ingat ye kawan2…he2…

1 more thing, saya rasa wordpress adalah salah 2 medium yang akan menarik minat pelajar bila kita gunakannya sbg Alat Bantu Mengajar…

x semstinya, bila kita gunakan internet, ia sesuatu yang negatif….

kita kena la buat die something yang menarik utk pelajar terus b’minat dengan pengajaran kita….

ok, sampai sini sahaja impression saya terhadap wordpress….

p/s: maaf jika bahasa saya sedikit rojak ye d situ…he2…rojak2 la org suka baca kn???

REFLEKSI 1

Posted in GE2153 on February 7, 2011 by nurul

The question is  define and discuss the concept of (i) Technology, (ii) Education, (iii) Instructional Media and (iv) Instructional Technology. State the source/sources of your references i) Technology

TECHNOLOGY

Technology is the usage and knowledge of tools, techniques, crafts, systems or methods of organization in order to solve a problem or create an artistic perspective. Technologies significantly affect human as well as other animal species’ ability to control and adapt to their natural environments. The human species’ use of technology began with the conversion of natural resources into simple tools. The prehistorical discovery of the ability to control fire increased the available sources of food and the invention of the wheel helped humans in travelling in and controlling their environment. Recent technological developments, including the printing press, the telephone, and the Internet, have lessened physical barriers to communication and allowed humans to interact freely on a global scale. However, not all technology has been used for peaceful purposes; the development of weapons of ever-increasing destructive power has progressed throughout history, from clubs to nuclear weapons.Technology has affected society and its surroundings in a number of ways. In many societies, technology has helped develop more advanced economies(including today’s global economy) and has allowed the rise of a leisure class. Many technological processes produce unwanted by-products, known aspollution, and deplete natural resources, to the detriment of the Earth and its environment. Various implementations of technology influence the values of a society and new technology often raises new ethical questions.

 

EDUCATION

Education in the largest sense is any act or experience that has a formative effect on the mind, character or physical ability of an individual. In its technical sense, education is the process by which society deliberately transmits its accumulated knowledge, skills and values from one generation to another. Teachers in educational institutions direct the education of students and might draw on many subjects, including reading, writing, mathematics, science andhistory. This process is sometimes called schooling when referring to the education of teaching only a certain subject, usually as professors at institutions of higher learning. There is also education in fields for those who want specific vocational skills, such as those required to be a pilot. In addition there is an array of education possible at the informal level, such as in museums and libraries, with the Internet and in life experience .Education is the process by which people learn:

  • Instruction refers to the facilitating of learning, usually by a teacher.
  • Teaching refers to the actions of a real live instructor to impart learning to the student.
  • Learning refers to learning with a view toward preparing learners with specific knowledge, skills, or abilities that can be applied immediately upon completion.

http://en.wikipedia.org/wiki/Education

INSTRUCTIONAL MEDIA

Instructional media encompasses all the materials and physical means an instructor might use to implement instruction and facilitate students’ achievement of instructional objectives. This may include traditional materials such as chalkboards, handouts, charts, slides, overheads, real objects, and videotape or film, as well newer materials and methods such as computers, DVDs, CD-ROMs, the Internet, and interactive video conferencing.


Why Use Instructional Media?

In general, you should use media whenever, in your best judgment, it can facilitate learning or increase understanding of your material. Of course, communicating to facilitate learning can be a challenging process, often requiring creative efforts to achieve a variety of implicit instructional goals (University of Saskatchewan, n.d.). Among the implicit goals that media can help achieve are the following:

  • attracting attention
  • developing interest
  • adjusting the learning climate
  • promoting acceptance (of an idea)

http://www.umdnj.edu/idsweb/idst5330/instructional_media.htm

INSTRUCTIONAL TECHNLOGY

Definition

Instructional technology is just what it sounds like: using computers, CD-ROMs, interactive media, modems, satellites, teleconferencing, and other technological means to support learning.

Discussion

Some educators believe the use of interactive, computer-based technology is crucial to improving classroom learning. These educators contend that advanced technology will fundamentally change the learning process and structure. Other educators believe technology is merely a tool that has minimal impact on the quality of learning.

How Instructional Technology Affects Learning

Curriculum–Advanced technology has the potential to significantly expand the breadth and depth of the curriculum. With the Internet, for example, students can access information far beyond the scope of their traditional textbooks. Curricula can be individualized and adapted to students’ specific learning styles. Instructional technology has the power to enhance overall knowledge accumulation, instead of just focusing on content mastery.

Instruction–Advanced technology could significantly affect the role of teachers, as well as the structure of schools and classrooms. The use of instructional technology changes the teacher’s role from expert to facilitator or coach. Plus, instruction is no longer limited to the school building or classroom. For example, students can take courses from a global satellite feed or on the Internet. Learning can take place at home, at work, or anywhere else that has the capacity for a television, phone, or computer.

Assessment–Instructional technology will focus more and more on building feedback loops directly into the learning process. Students can obtain frequent and accurate feedback, make corrections to their work, and structure learning experiences around their individual needs. Assessment can be monitored by offsite instructors, plus it can be ongoing and cumulative.

http://www.funderstanding.com/content/instructional-technology


Salam WordPress!

Posted in ~my lifestyle~ on January 21, 2011 by nurul

wordpress??

sound interesting…

c n wait!